TRANSLATOR-ÜBERSETZER-翻译器- TRADUCTOR-ПЕРЕВОДЧИК- איבערזעצער

PERQUÈ TERRA ÍNDIA

 

PERQUÈ TERRA INDIA?

 

Anomenem així el nostre territori, perquè reivindiquem i ens sentim agermanats amb tots els “indis del món”. Anomenem “indis” a tots els humans maltractats: persones, minories marginades, llengües, cultures, pobles i nacions colonitzades, oprimides, explotades... de grat o per força assimilades o aniquilades. De tot això i al llarg de segles el món en va ple.

 

Així com la biodiversitat és vital per al planeta, igualment ho és la multiculturalitat.

Cada espècie, llengua o cultura maltractada, extingida, eliminada... és un atemptat contra els Drets Humans, la la justícia, la dignitat,  la bondat...  és una pèrdua irreparable per al conjunt. 

 

Els “indis” són també símbol i recordatori de la citada Ecologia Integral o Ecosofia

respectuosa de la Mare Terra, de tot el que en ella existeix i habita. Són exemple a seguir per a poder sobreviure als desastres generats per la inconsciència-egoisme-avidesa i falta de respecte de què fan ostentació “els civilitzats” i que amenaça d’exterminar la humanitat sencera.

 

L’anomenem "Terraindia” també, perquè certs aspectes inherents a cada persona,

a cada individu (ésser únic, diferenciat de tots els altres), allò que s’anomena el “nen interior” (que és naturalitat, creativitat, ment oberta), solen ser retallats, dirigits, poc o molt violentats, durant l’etapa “educativa” i tot al llarg de la vida. Això genera trauma i disfunció generalitzada: malaltia física i mental, deshumanització, violència i guerra... 


Només cal mirar en cadascú, en la història de la humanitat

i en el moment present, apassionant però tot penjant d'un fil. Veiem ara mateix, la reacció penosament ineficaç del món davant del Sars 19, la guerra a Ucraïna i altres llocs, la contaminació general, emergència climàtica, desforestació, sobrepoblació... 


El capitalisme salvatge que domina el planeta,

l'egolatria ignorant, avariciosa, prepotent, depredadora dels altres i de la Natura, incapaç de gestionar el caos que la implementació del seu irresponsable model explotador a escala mundial ha provocat, està abocant la humanitat a un abisme d'autodestrucció. A immens dolor, patiment i mort per a milions d'humans. ALGUNES XIFRES DE CONEIXEMENT GENERAL

Ja no ho diuen només uns quants científics, humanistes, ecologistes... ho diuen els mitjans. 


Ja som més de 8.000 milions d'humans

Un 20% de la població consumeix el 80% dels recursos.

Els rics són cada dia més rics i els pobres més pobres.

Un bilió de persones 1.000.000.000, passen gana.

Un 50% dels cereals són per al consum animal i bio-combustibles.

Mengem massa carn.

Els peix dels mars s'està esgotant.

Mengem massa peix.

Un bilió no té aigua potable. Cada dia en moren 5.000, intoxicats per aigua contaminada.

La continuem contaminant: insecticides, plàstics, residus i tòxics de tota mena a tones.

 La temperatura augmenta i els incendis ho agreugen.

Per abans de 2050 es preveuen 200.000.000 de refugiats climàtics.

etc.

 


Tots ho veiem, tots ho sabem:


 UN CANVI DE PARADIGMA ÉS IMPRESCINDIBLENECESSITEM UNA REVOLUCIÓ ECOSÒFICA

CAL CONSCIENCIAR-SE DE LA REALITAT


Parar... respirar... donar-se temps per reflexionar-meditar-contemplar... 


Així s'esdevé més presents, més conscients...  i en funció d'això actuar... passar de la queixa a la proposta.


De la paraula al fet.Es tracta de reactivar i cultivar facultats endormiscades.

Es tracta de retrobar l’essència, el potencial innat d’aquell infant-indi que, cadascú a la seva manera conserva viu... perquè tots hem estat infants i en el fons encara ho som. 


És necessari transcendir les inèrcies i foscors del passat,

tota la injustícia, dolor, angoixa, por i patiment acumulats al llarg de generacions, per tal que no ens enterboleixin el present, convertint les nostres vides en una batalla absurda.

 


Inconsciència, egoisme, ignorància, violència, por... són obstacles principals. 


A mesura que els superem, adquirim més energia, lucidesa i valentia. Així es va assumint i desenvolupant la pròpia individualitat, les pròpies capacitats latents: el més veritable bo i millor de cadascú. La bondat innata poc o molt present en tot ésser humà.


 

Recuperar “l’indi”, l’autenticitat, l'espontaneïtat... dona sentit a l’existència.

Practicar l'autoconeixement i projectar-lo en l'entorn, és una bella, apassionant aventura, antídot, vaccí, medecina per curar les malalties i neurosis variades que ens afecten personalment i col·lectiva, amarguen i sovint desgasten i malmeten la pròpia vida i la dels altres.


Respectar els Drets Humans, la Carta de la Terra...

Comprendre i cultivar l’Ecosofia... genera positivitat, valor, alegria... i automàticament un entorn més saludable, harmoniós i creatiu. Cosa ara més que mai imprescindible per encarar amb èxit els grans reptes que tenim davant. Si no s'atura els atavismes que ens han portat fins aquí, si tothom persisteix en "voler fer com abans" en "tornar a la normalitat prepandèmica", el caos que s'anuncia és monumental. Caldrà passar per ell?


Reanimar “l’indi” (tornar-li l’ànima), implica un canvi de mentalitat.

Agafar-se la vida quotidiana amb esperit renovat, amb respecte i estimació per si mateix, per tot i per tothom... Això obre horitzons, dona ales i ganes de volar...


És vital educar i reeducar-nos en Valors Humans. 


Cultivar i fomentar una visió i una pràctica holística-ecosòfica...

conscients que el planeta i la humanitat som una sola cosa: Gaia, la Mare Terra, de la que formem part i que cal cuidar, ja que tot el mal que li fem reverteix en nosaltres mateixos. Si algú en dubtava, ara, davant el desastre pandèmic, ecològic, etc, això és una evidència ineludible.


És vital i fonament d'un canvi en positiu, recuperar la individualitat...

la pròpia essència, la pròpia màgia... i la individualitat, essència i màgia de cada tribu, poble i nació. Tot va junt. Tot és interdependent. Tot incideix sobre tot.


Tot comença en cadascú.

Per desgràcia, el maltractament, opressió i explotació de les minories continua.

Condueix al genocidi físic, ètnic, lingüístic, cultural... Les grans nacions, amb voluntat d'acréixer el seu domini i en penosa lluita entre elles, procuren eliminar les petites, uniformar, suprimir la diversitat i la multiculturalitat. En molts aspectes, això comporta una gran, immensa pèrdua per a tots... i molta misèria, desgràcia, patiment i mort absurda.

Farien bé "els civilitzats" de respectar, cuidar i aprendre de les minories, 
dels "indis" per, minimitzant els conflictes, tant que possible harmonitzats i buscant  el bé comú, poder superar els grans reptes que se'ns presenten. Fruit amarg de segles d'inconsciència i maltractament entre humans i a la naturalesa.

Més enllà de les diferències (lliures d'antagonismes i oberts a aprendre uns dels altres), Humanitat i entorn som una sola cosa. Certament, tots som un, però cadascun a la seva manera. Tots anem a la mateixa barca. Si s'enfonsa tots naufraguem.

Cadascú a casa seva, pau i llum a la de tots.

Convindria, respectant escrupolosament les minories: 
esborrar totes les fronteres, 
posar els soldats a treballar pel bé comú i desar totes les banderes als museus.

DESPLEGAR ARREU DEL MÓN LA BANDERA BLANCA DE LA PAU

***


LA VIDA ÉS ARA

 Cada dia únic, màgic i sagrat. 

Mai no tornarà... 

Viure’l respectuosa, amablement i plenament és el camí.
Necessitem ajuntar cor i ment, intel·ligència i sentiments, 

donar-nos les mans.

Necessitem


Despertar, valorar, cuidar... reactivar "l'esperit indi" endormiscat en cadascú.

Veure pestanya Xarxa de blogs.Roca treballada en homenatge a Krazy Horse, als pobles indis que simbòlicament representa. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada