TRANSLATOR-ÜBERSETZER-翻译器- TRADUCTOR-ПЕРЕВОДЧИК- איבערזעצער

PERQUÈ TERRA ÍNDIA

 

PERQUÈ TERRA INDIA?

 

Anomenem així el nostre territori, perquè reivindiquem i ens sentim agermanats amb tots els “indis del món”. Anomenem “indis” a tots els humans maltractats: persones, minories marginades, llengües, cultures, pobles i nacions colonitzades, oprimides, explotades... de grat o per força assimilades o aniquilades. 

 

Així com la biodiversitat és vital per al planeta, igualment ho és la multiculturalitat. Cada espècie, llengua o cultura extingida, eliminada, és un atemptat a la dignitat humana, als Drets Humans, i una pèrdua irreparable per al conjunt. 

 

Els “indis” són també símbol i recordatori de la citada Ecologia Integral o Ecosofia, respectuosa de la Mare Terra, de tot en el què en ella existeix i habita. Exemple a seguir per a poder sobreviure als desastres generats per l'inconsciència-egoisme-avidesa i falta de respecte de que fan ostentació “els civilitzats” i que amenaça d’exterminar la humanitat sencera.

 

L’anomenem “indi” també, perquè certs aspectes inherents a cada persona, a cada individu, allò que s’anomena el “nen interior” (que és naturalitat, creativitat, ment oberta), solen ser retallats, dirigits, poc o molt violentats, durant l’etapa “educativa” i tot al llarg de la vida. Això genera disfunció generalitzada: malaltia física i mental, deshumanització, guerra... Només cal mirar en cadascú, en la història de la humanitat i en el moment present, apassionant però tot penjant d'un fil. Veiem ara mateix, la reacció penosament ineficaç del món occidental davant del Sars 19, la contaminació general, el canvi climàtic, desforestació, sobrepoblació... 


El capitalisme salvatge que domina el planeta, la egolatria ignorant, avariciosa, prepotent, depredadora dels altres i de la Natura, incapaç de gestionar el caos que la implementació del seu irresponsable model explotador a nivell mundial ha provocat, està abocant la humanitat a un abisme d'auto-destrucció. A immens dolor, patiment i mort per a milions d'humans.


 UN CANVI DE PARADIGMA ÉS IMPRESCINDIBLE


UNA REVOLUCIÓ ECOSÒFICA
CAL CONSCIENCIAR-SE DE LA REALITAT

  i seguidament passar de la queixa a la proposta.


Es tracta de reactivar i cultivar aquelles facultats endormiscades. Es tracta de retrobar l’essència, el potencial innat d’aquell infant-indi que, cadascú a la seva manera conserva viu... perquè tots hem estat infants i en el fons encara ho som. Que les inèrcies i foscors del passat no ens enterboleixin el present.

 

Inconsciència, egoisme, ignorància, violència por... són obstacles principals. 


A mesura que els superem, adquirim més energia, lucidesa i valentia. Així es va assumint i desenvolupant la pròpia individualitat, les pròpies capacitats latents: el més veritable bo i millor de cadascú.


 

Recuperar “l’indi”, l’autenticitat innata, dona sentit a l’existència.

És una bella, apassionant aventura, antídot, vaccí, medecina per curar les malalties i neurosis variades que ens afecten personalment i col·lectiva.


Respectar els Drets Humans, la Carta de la Terra...

Comprendre i cultivar l’Ecosofia... genera positivitat, valor, alegria... i automàticament un entorn més saludable, harmoniós i creatiu. Cosa ara més que mai imprescindible per encarar amb èxit els reptes que tenim davant.


Re-animar “l’indi” (tornar-li l’ànima), implica un canvi de mentalitat.

agafar-se la vida quotidiana amb esperit renovat, amb respecte i estimació per si mateix, per tot i per tothom... Això obre horitzons, dona ales i ganes de volar...


És vital educar i reeducar-nos en Valors Humans. 

Cultivar i fomentar una visió i una pràctica holística-ecosòfica...  conscients que el planeta i la humanitat som una sola cosa: Gaia, la Mare Terra, de la que formem part i que cal cuidar, doncs tot el mal que li fem reverteix en nosaltres mateixos. Si algú en dubtava, ara, davant el desastre pandèmic, ecològic etc, això és una evidència ineludible.


És vital i fonament d'un canvi en positiu, recuperar l'individualitat...

la pròpia essència, la pròpia màgia... i l'individualitat, essència i màgia de cada tribu, poble i nació. Tot va junt. Tot és interdependent. Tot incideix sobre tot.


Tot comença en cadascú.

Malauradament el genocidi de minories continua, físic, lingüístic, cultural...  Eliminar multiculturalitat és un crim. Farien bé "els civilitzats" de respectar, cuidar i aprendre dels "indis" per, entre tots, poder superar els grans reptes que se'ns presenten. 

***


LA VIDA ÉS ARA

 cada dia únic, màgic i sagrat, 

mai no tornarà... viure’l plenament
 

Necessitem ajuntar cor i ment, intel·ligència i sentiments, 

donar-nos les mans.


Despertar, valorar, cuidar...

 


Roca treballada en homenatge a Krazy Horse, 

als pobles indis que simbòlicament representa. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada