TRANSLATOR-ÜBERSETZER-翻译器- TRADUCTOR-ПЕРЕВОДЧИК- איבערזעצער

MÉS INFORMACIÓINFORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA


 En varis llocs es cita aquest mantra:


CONSCIÉNCIA-PACIÉNCIA-AMOR-KORATGE-BONUMOR


Tot seguit d'ell una ampliació.

Complementada més avall per altres explicacions, imatges i enllaços.
CONSCIÈNCIA 

és el coneixement i la percepció que té l’ésser humà de l’existència pròpia: cos, pensaments, sentiments, emocions... indestriables de l’entorn físic i psicològic immediat. És la "bombolla perceptual", l'experiència vital vibrant en l'espai-temps. És també la consciència social, local, nacional, global i còsmica.


PACIÈNCIA

és fermesa i flexibilitat, perseverança davant les dificultats. És resiliència, tolerància, respecte i calma, necessaris per trobar més harmonia personal i social, i requisit fonamental per resoldre conflictes i problemes. Paciència és saber esperar... i al seu moment actuar des de l’amor, el coratge i el bon humor.


AMOR 

és acceptar, apreciar, agrair la vida. És escoltar-se i escoltar, respectar-se i respectar. Amabilitat, bondat, compassió, són màgia poderosa, curativa i transformadora. Valorar i estimar, cuidar a tots els éssers i a totes les coses, és cuidar-se i estimar-se a si mateix/a. Tots som un. Tot depèn de tot. Tots viatgem a la mateixa nau: el planeta Terra.


CORATGE

és portar endavant una acció malgrat els obstacles. És encarar, amb amor i valentia, situacions difícils o perilloses, superant la incertesa, la por i el patiment. És persistir defensant els drets humans i un món millor; assumint, si cal, descrèdit o represàlies dels que no comprenen que, per al bé de tots, un canvi és necessari


BON HUMOR 

és relativitzar... lucidesa, alegria i lleugeresa. És abordar singularitats, egoismes, tensions i contradiccions, de manera respectuosa i creativa, a través de l’empatia i el somriure.


TOT VA JUNT, PRACTICANT S'APRÈN

Obrint mans, cor i ment, elevant l’esperit, s’eixamplen els horitzons. Aventura apassionant, la vida és un misteri. Cultivar valors humans reactiva potencials, genera salut, pau, alegria i felicitat. 


Des del seu lloc i a la seva manera, cadascú ho pot fer.LA VIDA ÉS ARA


 cada dia únic, màgic i sagrat, 

mai no tornarà... viure’l plenament


 


ELS DRETS HUMANS

Considerem que el respecte a la dignitat és inherent a tots els membres de la família humana i que els drets iguals i inalienables de cadascú constitueixen el fonament de la llibertat, de la justícia, el progrés i la pau al món.

Considerem que, del desconeixement i menyspreu dels drets humans, n'han derivat actes de barbàrie que revolten la consciència de la humanitat, i que ha esdevingut la més alta aspiració humana l'adveniment d'un món on les persones, alliberades de la ignorància, la violència, la misèria, la por... tinguin dret a exercitar lliurement les seves capacitats i assolir el màxim benestar i felicitat possible.

Article 1. Tots els éssers humans són iguals en dignitat i en drets. Estan dotats de raó, consciència, sentiments... i els cal mantenir-se entre ells amb esperit de fraternitat.

Article 2. Qualsevol persona pot prevaler-se de tots els drets i llibertats que aquesta Declaració proclama, sense cap distinció de raça, color, sexe, llengua o religió, d'opinió política o d'altra mena, origen nacional o social, o de qualsevol altra classe. 

Article 15. Tota persona té dret a una nacionalitat. A ningú es privarà de la seva, ni del dret a canviar de nacionalitat, la qual atorga identitat, drets, llibertats i obligacions.LA CARTA DE LA TERRA
-extracte del preàmbul-

Estem en un moment decisiu. Els éssers humans hem adquirit l’habilitat d’alterar el medi ambient i els processos evolutius. La manca de visió i la incorrecta utilització del coneixement i del poder, amenacen la vida i els fonaments de la seguretat local i global.

La Terra és la llar de tots els éssers vius. Ella mateixa és viva. Tots formem part d’un món en evolució. Som membres d’una comunitat interdependent, amb gran diversitat de formes de vida i cultures, que cal respectar i cuidar.

Els beneficis del desenvolupament no es comparteixen de manera equitativa i la distància entre rics i pobres creix constantment. La injustícia, la pobresa, la ignorància i els conflictes violents s’estenen arreu del món i són causa de mort i molt patiment.

Disposem del coneixement i la tecnologia per proveir tothom i per reduir l’impacte sobre el medi ambient. L’emergència d’una societat civil global està creant noves oportunitats per construir un món veritablement democràtic i humà.

Immersos en la nostra gran pluralitat, som una família terrenal amb un destí compartit. La protecció de la vitalitat, la varietat i la bellesa de la Terra és un deure sagrat. L’alternativa és clara: necessitem canvis profunds. Cal tenir cura de la Terra, o bé participar de la seva destrucció i de la nostra.

Els desafiaments que tenim al davant requereixen una visió ètica global. Una vegada satisfetes les necessitats bàsiques, el desenvolupament humà significa primordialment ser més, no tenir més. És temps d’assumir un nou paradigma.


LA FILOSOFIA PERENNE

És un conjunt universal de veritats i valors comuns a tots els pobles i cultures. És el fil conductor entre moltes filosofies i religions, abans que aquestes esdevinguin estructures jeràrquiques que en lloc de despertar adormen, fanatitzen i esclavitzen. Les religions i especialment les monoteistes, sempre aliades amb el poder polític-militar, generen separació, conflictes, guerres i patiments. Segresten l'espiritualitat innata re-dirigint-la en pro dels seus interessos de domini.L'ECOLOGIA PROFUNDA
(ECOSOFIA)

La Filosofia Perenne, és mare de l'Ecosofia. Basada en una Ciència Sàvia, holística, respectuosa, desperta, creativa... preconitza una espiritualitat laica, sense creences cegues, ni religions absurdes, adoradores de deus inventats a imatge i semblança humana.
 
Es fonamenta en el creixement espiritual i material del planeta a través de la solidaritat, el respecte mutu i l'amor per l'entorn, considerat com una unitat inseparable, en tota la seva diversitat de persones, pobles i cultures.

Proposa canvis culturals, socials i econòmics per aconseguir la unió i convivència harmònica entre els éssers humans, els altres éssers vius i l'entorn del què tots formem part inseparable.

Preconitzen una societat unificada i connectada a valors humans, espirituals i universals, on la singularitat s'harmonitza amb la pluralitat. El centre amb la perifèria. Per tal d'anar generant un nou paradigma i poder deixar enrere segles d'obscurantisme: inconsciència, ignorància, explotació, violència, guerra i patiment.REVOLUCIÓ ECOSÒFICA ÉS:Es tracta de, esquivant l'aniquilació, fer un pas evolutiu en la història de la Humanitat i obrir-se a una Nova Era. A noves dimensions de l'existència, ja potencials en cadascú i en tots.

*

 

L'AGENDA 2030

són un conjunt d'objectius creats per les Nacions Unides i promoguts com a Objectius Mundials per al Desenvolupament Sostenible. L'Agenda 2030 és una agenda transformadora, que posa la igualtat i la dignitat de les persones al centre i és una crida per a canviar el nostre estil de desenvolupament, respectant el medi ambient.  Malauradament, per a molts és només un "pin" que es posen a la solapa... potser a joc amb la corbata.

*


ECOSOFIA O EXTINCIÓ

the necessary revolution is ecosophical

ecosophy is ecology + philosophy = integral humanism

wisdom would be inhabited to harmonyly the planet

consider that everything in him is interdependent

ecosophy is coherent spiritual scientific

it is personal, local and global responsibility

it contains an ethical and sustainable lifestyle

abandoning absurd beliefs and various consumption

it is solidarity-generosity-compassion-altruism

affective synergy with the human and natural environment

it is resilience, creating crisis creatively

respect and cultivate human values

ecosophy is the religion of the 21st century

the 21st century will be spiritual or it will not be

CONSCIENCE-LOVE-ACTION
www.rocaviva.catNOMÈS VISITES CONCERTADES


info@rocaviva.cat633 58 77 11


***


ALTRES BLOGS


revolucioecosofica.blogspot.com


continua a:


somxarxa.blogspot.com*despertant.blogspot.comrocavivaart.blogspot.comVÍDEO


https://youtu.be/FZ2V7ETL-QE
*El projecte Terraíndia-Rocaviva va ser iniciat per Kliment Olm, entre 1986 i 2013, quan en va ser violentament expulsat per un pastor de cabres. Casa i obra, tot va quedar abandonat. Les autoritats "civilitzades" no van fer ni  fan res per defensar-lo. Nou anys han passat.


Pel cabrer amenaçat de represàlies, l'artista, ara amb 72 anys (2022), continua a la força exiliat. Convindria a les autoritats reflexionar i revertir dins del possible l'enorme dany que la seva deixadesa de funcions ha ocasionat/ocasiona, a l'artista, al projecte, a la societat, al país...


Més informació:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada